Medienhafen in Dusseldorf

Aantal hotels
3
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
4
Bekijk spots »
Aantal wijken
7
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Medienhafen?

Wijk Medienhafen in Dusseldorf

De gerenoveerde pakhuizen bieden plaats voor veel jonge ondernemingen. Daarnaast biedt de Medienhafen enkele niet te missen bezienswaardigheden en enkele musea. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de Medienhafen is de bekende Rheinturm, de zendmast en grootste toeristische trekpleister in Düsseldorf. De lift van de Reintoren brengt je het uitkijkplatform en restaurant op ongeveer 170 meter hoogte, alwaar je een indrukwekkend panoramisch uitzicht hebt over de stad Dusseldorf en het unieke Ruhrgebied. Ook het uitzicht op de nabijgelegen Parlementsgebouw is uniek. Niet te missen zijn ook de futuristische bouwwerken van de Neuer Zollhof, het gezicht van het moderne Dusseldorf. De Medienhafen biedt daarnaast een uitgebreid scala aan uitstekende restaurants, gezellige kroegen, hippe clubs en trendy bars. Hotpot van Medienhafen is de populiare club 3001, gelegen aan de Franziusstraße. Ook de Meerbar, Restaurant Bug en de Oddugi Sushi Bar mag je zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan de Medienhafen. Kortom, de Medienhafen is tegenwoordig de 'place to be' in Dusseldorf.

De levendige wijk Medienhafen, aan de oever van de Rein herbergt ook een aantal hotels. Het aanbod bestaat met name uit luxe zakenhotels waaronder het opvallende 5-sterrenhotel Hyatt Regency Düsseldorf, Courtyard by Marriott Duesseldorf Hafen en het viersterren designhotel Radisson Blu Media Harbour Hotel Düsseldorf.

  • Dusseldorf heeft een van de belangrijkste luchthavens van Duitsland
  • De wereldberoemde architect Frank O. Gehry en David Chipperfield hebben de “Medienhafen” in Düsseldorf tot een architectonisch hoogstandje gemaakt
  • De stad dankt zijn naam aan het riviertje de Düssel dat hier in de Rijn uitmondt
  • Medienhafen ligt op een kwartiertje lopen van de Altstadt

Bekijk meer van Dusseldorf