Brandenburg

Aantal hotels
12
Bekijk op Booking.com »
Aantal steden
2
Bekijk steden »
Interactieve kaart
Brandenburg
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Brandenburg?

Brandenburg

Te midden van de de deelstaat bevindt zich de deelstaat en stad Berlijn, de hoofdstad van Duitsland wat officieel niet behoort tot Brandenburg. Toch is de regio Brandenburg erg Berlijn georiënteerd. Brandenburg dient dan ook uitstekend als uitvalsbasis voor een dagtrip naar Berlijn, met al haar historie en prachtige bezienswaardigheden. Naast Berlijn beschikt de deelstaat Brandenburg met Potsdam en Cottbus over twee andere steden die het bezoeken meer dan waard zijn. In Potsdam bezoek je oa de paleizen en parken in de binnenstad, uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Een must-do in Potsdam is een bezoek brengen aan de Hollandse Wijk, ofwel Holländisches Viertel, waar je typische Nederlandse gevelhuisjes vindt. In Cottbus bezoek je de Altmarkt, loop je langs de Spremberger Toren en bezoek je het fraaie Branitzer Schloss. Kortom, op cultureel gebied heeft de Duitse deelstaat Brandenburg genoeg te bieden.


Naast topsteden kunnen ook natuur en rustzoeker terecht in deze prachtige deelstaat. Liefhebbers van kanoën, wandelen en fietsen kunnen terecht in opmerkelijk veel waterrijke natuurparken: Nationaal Park Unteres Odertal, de drie biosfeerreservaten Spreewald (Unesco), Schorfheide-Chorin en het rivierenlandschap Elbe-Brandenburg.


Brandenburg is de ideale bestemming waarbij je relaxen in de natuur combineert met een bezoek aan supersteden als Potsdam en natuurlijk Berlijn. Vind hier je vakantiehuisje in Brandenburg. Breng je hier je autovakantie door dan kan je niet alleen kiezen uit relatief goedkope vakantiehuisjes, luxe villa's, cottages, kastelen en diverse campings. Welkom in Oost-Duitsland.


Bekijk meer van Duitsland

Lees meer