Bochum

Aantal hotels
24
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
23
Bekijk spots »
Inwoners
373.000
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Bochum?

Bochum

Bochum heeft ontzettend veel te bieden voor toeristen. Zo bezoek je het mijnbouwmuseum inclusief de 63 meter hoge toren voor een fenomenaal uitzicht over het Ruhrgebied. Ondanks de zware bombardementen tijdens WOll biedt de stad inmiddels weer diverse bezienswaardigheden zoals het gemeentehuis. De omgeving van het Rathaus in het centrum wordt gezien als het commerciële hart van Bochum, waar het barst van de leuke winkels en uitstekende eetgelegenheden. Dus ook winkelen kan prima in Bochum.

Liefhebbers van cultuur hoeven zich ook niet te vervelen in Bochum. Zo zijn er vele popfestivals, kunstgalerijen en meer dan tien theaters. Een must-do is de Jahrhunderthalle, een tentoonstellingsruimte in een oud industrieel gebouw gelegen in het stadsdeel Stahlhausen. Zoek je een gezellig bar of typisch Duits restaurant waar je kunt genieten van een echte braadworst? Bezoek dan de uitgaanswijk van Bochum genaamd Bermudadriehoek (Bermuda-Dreieck). De vele restaurants, cafés en bars in de "Kneipenmeile" trekken zowel studenten als toeristen aan.

Wil je sportief doen? In Neoliet Bochum kan je spectaculaire klimwanden beklimmen. Maak ook een wandeling door het historische Kortumpark, één van de mooiste parken in de binnenstad.Zoek je een hotel in Bochum? In het centrum van Bochum vind je veel accommodaties van betaalbare 3 sterren hotels tot design hotels. Ook voor de zakenreiziger biedt Bochum hotels nabij de uitvalswegen van de stad met verbindingen naar andere steden in de omgeving waaronder Dortmund, Essen, Dusseldorf en Duisburg.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Bochum of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Duitsland

Lees meer