Santa Domingo

Aantal hotels
42
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
16
Bekijk spots »
Inwoners
2.000.000
Bekijk kaart »
Tijdsverschil?
-5 uur
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Santa Domingo?

Santa Domingo

Santo Domingo is inmiddels uitgegroeid tot een wereldstad met meer dan drie miljoen inwoners. Dankzij de rijke geschiedenis van Santo Domingo zijn er nu vele restanten van het koloniale tijdperk zichtbaar in dit gebied. Het centrum van Santo Domingo, ook wel de ‘zona Colonial’ genoemd, bevat oude gebouwen zoals diverse kerken en een klooster die is gebouwd in het begin van de 16e eeuw.

De Merengue is de nationale dans van de het eiland en ook in deze stad zijn er veel plekken waar je uit kan gaan en lekker kan dansen. Of bezoek gewoon het Nationaal theater. Tevens zijn er veel musea zoals het museum van Moderne kunsten of het museum over de geschiedenis van het eiland. Dan heb je nog de plaatselijke rum, koffie en sigaren die zorgen voor een fantastische vakantie!

Santa Domingo is een leuke stad waar ontzettend veel te doen is, maar ook deze stad heeft natuurlijk nadelen. De stad is namelijk redelijk vervuild en er is ook aardig wat criminaliteit, maar in welke grote stad is dat niet zo tegenwoordig? Indien je landt op het vliegveld van Santa Domingo kun je direct een auto huren om bijvoorbeeld naar de noordkust te reizen.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Santa Domingo of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Dominicaanse Republiek

Lees meer