Denemarken

Aantal inwoners
5.580.000
Bekijk de kaart »
Aantal steden
10
Bekijk alle steden »
Aantal regio's
6
Bekijk alle regio's »
Paspoort verplicht?
Ja
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Hoe reis ik naar Denemarken?

Denemarken

Het relatief vlakke Denemarken bestaat uit ruim 400 eilanden waarvan er ongeveer 100 bewoond zijn. Denemarken is zeer geschikt voor een rondreis, een fietsvakantie of kanoën (rond Skanderborg). Natuurgebieden zijn hier volop te vinden. Daarnaast kan je een weekend naar Legoland in Billund op Jutland gaan. Of ga lekker vissen rond de eilanden. Op het grote eiland (Sjaelland) ligt de bezienswaardige hoofdstad Kopenhagen.

Wist je dat de Faroer Eilanden en Groenland ook bij Denemarken horen? Daarnaast bieden de badplaatsen en het merengebied op Jutland, de culturele designhoofdstad Kopenhagen, maar ook de Oostzee-eilanden Bornholm en Møn genoeg vermaak voor een geslaagde vakantie naar Denemarken. Het land is bovendien zeer kindvriendelijk. Leuke (studenten)steden zijn naast de hoofdstad, Arhus en Aalborg.

Dit jaar met de gehele familie op vakantie naar Denemarken? De Scandinavische ijskoffie of Café Latte staat voor je klaar.

Denemarken is zeer geschikt als doorreis land om de Scandinavische landen te ontdekken maar is ook leuk om mee te nemen in een stedenreis door Europa. Gedurende de zomervakantie is de gemiddelde temperatuur ongeveer hetzelfde als in Nederland dus niet écht een zonovergoten vakantiebestemming.

Heb je zelf leuke tips voor reizen in Denemarken? Stuur nu je tips en beoordelingen in en deel je ervaringen met ander reizigers.
Bekijk meer van Europa

Lees meer