Paphos

Aantal hotels
77
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
69
Bekijk spots »
Inwoners
25.000
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Paphos?

Paphos

Bekijk zeker ook de 'tombes of the kings' en de ruïnes en mozaïken in het archeologische gedeelte van Paphos. Ook zijn er diverse musea. Het is duidelijk dat Paphos meer dan een badplaats alleen is.

Paphos bestaat uit twee delen. Kato Paphos en Ano Paphos. Kato Paphos is gelegen aan de kust, ook is hier een haventje. Hier zijn niet alleen bezienswaardigheden te vinden, maar ook vele stranden, restaurants en shops. Dit stadsdeel bestaat verder uit moderne hotels direct aan het strand en andere toeristische voorzieningen. Kato Paphos is een gezellige badplaats met diverse zandstranden, vele engelse pubs en winkeltjes aan de boulevard. Hoogbouw is in Paphos niet toegestaan waardoor de stad een vriendelijk gezicht bewaard. Voor iets meer rust, maar genoeg faciliteiten, boek je je vakantie in Ano Paphos 2 km verderop. Hier zijn ook het Archeologische, Etnografische en Byzantijnse museum te vinden. Tussen de twee delen rijden bussen.

Er zijn tevens enkele duikscholen in Paphos en op een half uur rijden kan je professioneel golfen. Het aardige van het historische Paphos is dat het achterland veel vermaak biedt tijdens je zonvakantie. Zo kan je in het nabij gelegen Troodosgebergte interessante Byzantijnse kerken, kloosters en watervallen bezoeken. Bekend is daar het Kykkos-klooster. Naast wandelen kan je daar in de winter zelfs skiën in deze bergen van Cyprus. Maar er is meer. Wandel bijvoorbeeld door het schiereiland Akamas of ga een dagje zonnen op Coral Bay (12 km verder op).

Kortom Paphos is een ideale bestemming om je vakantie op Cyprus door te brengen. Vooral de wat oudere mensen bezoeken deze plaats, terwijl de jongeren doorgaans meer voor Agia Napa aan de oostkust kiezen.


Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Paphos of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Cyprus

Lees meer