Reisinformatie Costa Rica

Algemene informatie

Hoofdstad Costa Rica: San Jose
Aantal inwoners Costa Rica: ca. 4.700.000
Tijdsverschil: -7 uur
Telefooncode: 506

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - San José
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 14 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Reizen per bus door Costa Rica is niet erg comfortabel en erg chaotisch, maar er is altijd wel iemand die je wil helpen. Een goed alternatief is de taxi die je voor een dag, een uur of een half uur kunt huren. Of boek zelf een jeep of huurauto vanuit Nederland. Ook zijn er binnenlandse vluchten, maar het is wel verstandig die vrij ver van tevoren te boeken.

Geldzaken

De Amerikaanse Dollar is het enige buitenlandse munteenheid waarmee ook betaald kan worden. Het prijsniveau is redelijk te vergelijken met Europa.

Cultuur

Het grootste deel van de bevolking is Rooms katholiek. De Mestiezen vormen de grootste bevolkingsgroep. Costa Rica heeft niet echt een kenmerkende cultuur, maar de bevolking is wel zeer vriendelijk en gastvrij.
Costa Rica heeft een rijke historie. De Chorotega-, Huerare- en Brunca Indianen waren de eerste bewoners van Costa Rica, waarvan er nog 20.000 wonen in reservaten. De inwoners van Costa Rica zijn een van de vriendelijkste volken in de regio, het land heeft dan ook geen leger. Costa Rica heeft in 1987 de Nobelprijs voor de Vrede gekregen.

Natuur

Costa Rica beschikt over een unieke flora en fauna. Met name de Pacific Kust en de Carïbische kust kent vele kleine eilandjes en schiereilanden met stranden omringd door tropische vegetatie, baaien en moerasgebied. Het Palo National Park is zeker een bezoek waard; door het groot aantal mangrovebossen, moerassen, graslanden en meren is dit gebied erg aantrekkelijk voor trekvogels zoals de ibis, bosooievaar en de roze lepelaar. Maar ook zoogdieren zoals de coyote, brulaap en het boomstekelvarken zijn hier geen ongeziene gasten. Kortom Costa Rica is zeer geschikt voor een natuurvakantie.
Bekijk de landkaart van Costa Rica.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Costa Rica maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A en Malaria.

Eten en drinken

Het eten van Costa Rica is vrij simpel maar vaak wel sterk gekruid. Gallo Pinto is een nationaal gerecht die als ontbijt word geserveerd met gebakken rijst en bruine bonen in kokosmelk. Groenten worden niet veel gegeten in Costa Rica. Voor 4 dollar p.p. kan je bij een restaurantje gaan eten.

Openingstijden

De winkeltijden zijn niet heel eenduidig. De winkels gaan doorgaans open om half 9 tot ca. 19.00 uur. Tussen de middag zijn de winkels van 12.00 tot 14.00 uur dicht voor de lunchpauze.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum noodzakelijk voor Costa Rica. Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Costa Rica is +506 296 1490.
Ontdek meer over Costa Rica