Reisinformatie Colombia

Algemene informatie

Aantal inwoners Colombia: ca. 47.000.000
Tijdsverschil: -6 uur
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 57

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Bogota Colombia
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 12 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

In Colombia is het goed mogelijk om je per vliegtuig te verplaatsen. De bus is ook goed mogelijk en vrij efficiƫnt, maar de routes zijn niet altijd even duidelijk en de bussen zijn vaak erg vol. Chivas en collectivos (soort bussen) zijn ook nog een mogelijkheid. Reizen in het zuiden van Colombia wordt doorgaans als gevaarlijk omschreven.

Geldzaken

Colombiaanse peso($). De wisselkoers varieert dagelijks. Colombia is niet heel goedkoop. Na Chili en Braziliƫ is Colombia het duurste vakantieland van Zuid Amerika. Toch kan je er low budget reizen door te kiezen voor low budget hostels en betaalbare restaurants.

Cultuur

De meeste Colombianen zijn Rooms Katholiek. In de Colombiaanse cultuur zijn nog duidelijk elementen te ontdekken van de Spaanse tijd. Door de invloeden van de Spanjaarden, Indianen en Afrikanen is de cultuur erg divers op gebied van kunst, kleding en muziek.
Colombia heeft een beruchte geschiedenis (later meer). Momenteel is de FARC de belangrijkste nationale bedreiging.

Natuur

Colombia heeft een prachtige natuur met veel tropisch regenwoud. Ook zijn er veel bijzondere dieren in Colombia, zoals de jaguar, poema's, tapirs, gordeldieren en herten. Helaas wordt er ook in Colombia veel op dieren gejaagd waardoor sommige soorten steeds meer worden bedreigd.
Bekijk de landkaart van Colombia.

Gezondheid

Voor een reis naar Colombia maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Malaria en Gele koorts.

Eten en drinken

De Colombiaanse keuken bestaat uit veel kip. Deze keuken lijkt eigenlijk veel op de keukens uit de andere Zuid Amerikaanse landen.

Openingstijden

De winkeltijden zijn niet heel eenduidig aan te geven.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum voor toeristen. Zakenlui moeten wel een visum hebben voor een reis naar Colombia. Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Colombia is +57 1 638 42 00.
Ontdek meer over Colombia