China

Aantal inwoners
1.343.000.000
Bekijk de kaart »
Aantal steden
18
Bekijk alle steden »
Visum vereist?
Ja
Bekijk informatie »

Hoe ziet uw ideale stad eruit?

Kies uit de onderstaande categorieën. Op basis van uw voorkeur raden wij steden aan.

Guangzhuocc bernardgo
Xi'ancc jakobmont

Hoe reis ik naar China?

China

Zo vind je oa het Himalaya gebergte en subtropische regenwouden in het zuiden nabij buurland Vietnam. Een rondreis langs de Chinese muur (5400 km) mag niet ontbreken, maar er is veel meer. Legendarisch is natuurlijk de Trans Siberië Express en/of de Trans Mongolië Express, met de trein van Moskou naar Peking.

Bezoek de drukke steden in het Oosten, Shanghai in het midden en Hongkong in het zuiden. In Xi’an bewonder je de ruim 6000 levensgrote beelden van klei die het graf van China’s eerste keizer moesten bewaken. Populair onder toeristen zijn ook de stadjes Suzhou, Hangzhou, Guanghzou (ook wel Canton genoemd), Guilin en Yangshuo (befaamd vanwege de bijzondere ligging in het landschap) en Kashi. In het Gobiwoestijn (Dunhuang) liggen de Mogaogrotten met prachtige oude muurschilderingen.

In het goedkopere Westen van China ligt het bijzondere Tibet met prachtige natuur van de hoge Himalaya bergen. Ook zijn er hier prachtige kloosters te vinden. De hoofdstad van de bijzondere provincie Tibet, Lhasa (gelegen op 3670 meter hoogte!) heeft vele bezienswaardigheden. Een bootcruise over de Yangtse Rivier (6000km lang) is ook een populaire en bijzondere reis dwars door China. Tevens is er de stad Macau, dat rijk is aan vele Portugese invloeden uit de koloniale tijd. In het enorme land worden talloze hotels en appartementen aangeboden. Ook voor groepsreizen zijn er genoeg mogelijkheden voor een vakantie om nooit meer te vergeten. Al een keer in China geweest en heb je leuke reistips? Stuur dan nu je China tips en beoordelingen in en deel je ervaringen met ander reizigers.
Bekijk meer van Azie

Lees meer