Reisinformatie Chili

Algemene informatie

Aantal inwoners Chili: ca. 17.500.000
Tijdsverschil: -4 uur
Maximale snelheid is 100 km per uur
Telefooncode: 56

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Santiago
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 14 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Vervoer per taxi is een gemakkelijke en goedkope manier om je in Chili te verplaatsen. Ook de bussen zijn een goede optie, deze zijn stipt en snel. De trein is trager maar biedt wel enkele trajecten aan. Ook is het goed mogeljk om per vliegtuig Chili te doorkruisen. Spreek bij lange taxiritten een prijs af.

Geldzaken

Munteenheid is de Chileense Peso. Chili is een relatief goedkoop land, maar (behoorlijk) duurder dan Argentinie.

Cultuur

De cultuur van Chili is gericht op een Europese en Amerikaanse manier van leven. Chili is, in vergelijking tot andere Zuid Amerikaanse landen, erg modern. De Chilenen hebben diep respect voor tradities en zijn erg gericht op familiebanden. De Huaso is een soort cowboy die in veel feesten naar voren komt. De cultuur wordt tijdens Rodeos uitgebeeld met de traditionele Huaso kleding. Circa 80% van de Chilenen is Katholiek en de kerk speelt een belangrijke rol in het onderwijs.
Ook Chili werd, net als vele andere Zuid Amerikaanse landen, onderworpen aan de Europeese veroveraars. In de eerste helft van de 19de eeuw brak er een onafhankelijkheidsstrijd uit in Chili. Maar ook Chili was zelf niet vies van het veroveren, eind 19de eeuw veroverde het delen van Bolivia en Peru voor de nitraat en guano- voorraden en delen van paaseiland. In 1884 werd in Chili het algemeen kiesrecht ingevoerd en een parlement gevormd. Ondanks deze vooruitstrevendheid, ging Chili in de 20ste eeuw gebukt onder een dictatuur, onderleiding van Pinochet.

Natuur

Chili is een land met een grote diversiteit aan Flora en Fauna door de verschillende klimaatzones. Er zijn vulkanen te vinden, een woestijn in het noorden, tropisch regenwoud en zelfs gletjers en ijskappen in het zuiden. Er zijn verschillende soorten planten en bomen te vinden zoals de acacia, apeboom, beuk, den, eucalyptus, lariks, palm en populier maar ook genoeg dierensoorten zoals de brilbeer, guanaco, lama, nandoe en poema. Kortom te veel om op te noemen, maar een waar paradijs voor de natuurliefhebber en de buitensport.
Bekijk de landkaart van Chili.

Gezondheid

Aanbevolen wordt vaccinatie tegen DTP, Hepatitis A en Buiktyfus. Malariatabletten eveneens.

Eten en drinken

De keuken van Chili is be-invloedt door de Spaanse, Indiaanse en Franse keuken. Door het uitgestrekte land en de verschillende klimaatzones heeft chili de beschikking over veel verschillende voedingsmiddelen en heeft een gevarieerde keuken. Iedere streek in Chili heeft zo zijn eigen specialiteit. Een echt Chileens gerecht is de empanadas (bladerdeeg gevuld met gehakt, ui, ei, olijven of kaas). Het eten in Chili is vrij goedkoop. De lunch is in Chili de belangrijkste maaltijd.

Openingstijden

Winkels zijn geopend van 19.00-13.00 uur en 15.00-21.00 uur, alleen op zaterdag tot 14.00 uur. De grotere winkelcentra zijn geopend tot 21.00 uur.

Paspoort en visum

  • Paspoort dient na terugkomst uit Chili nog minimaal 6 maanden geldig te zijn
  • Geen visum nodig voor Chili. Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Chili is 00-56-2-756.92.00.
Ontdek meer over Chili