Reisinformatie Canarische Eilanden

Reizen in Canarische Eilanden

Gran Canaria

De wegen op Gran Canaria zijn goed. Je kan fietsen (mountainbikes zijn noodzakelijk voor sommige onverharde wegen), auto's en scooters huren om het eiland te verkennen. Ook rijden er voldoende bussen en taxi's.

Tenerife

Op Tenerife kun je een auto, fietsen, scooters huren. Verder kun je reizen per bus of taxi op Tenerife. De hoofdwegen zijn verhard en goed onderhouden. Autohuur regelen vanuit Nederland scheelt doorgaans in de kosten. Bovendien heb je betere voorwaarden en zekerheid van een auto. Zeker in de zomermaanden is het druk met de verhuur van auto's.

Lanzarote

Reizen op Lanzarote doe je lopend, met de fiets, auto of kameel. De wegen zijn vaak goed. Er is zelfs een snelweg. Het is mogelijk vanuit Nederland een huurauto bij je hotel te laten afleveren. Lees meer over Canarische Eilanden

Winkeltijden

De meeste winkels in de grote badplaatsen zijn open vaak open tot 22.00 uur 's avonds. Alleen op zondag zijn weinig supermarkten open. Verder vind je veel locale markten in stadjes op de eilanden die je zeker een dient te bezoeken.

Kranten

Een van de meeste gelegen kranten op de Canarische Eilanden is de El Día. Ook Nederlandse kranten als de telegraaf en het AD zijn verkrijgbaar tijdens het hoogseizoen in de grotere plaatsen.

Wist je dat

Gran Canaria en Tenerife alle ingrediënten hebben voor een relaxte zonvakantie heeft? Dat de Canarische Eilanden eigenlijk “hondeneiland” betekent? Door de ligging naast Afrika de Canarische Eilanden ook een prima winterzon bestemming is? dat de Canarische Eilanden zich ook uitstekend dienen om te gaan eilandhoppen? Dat het bruisende nachtleven op Tenerife en Gran Canaria ook veel jongeren aantrekken?

Vervoer en vluchten naar Canarische Eilanden


Vliegen Canarische Eilanden

Vliegreis: Vliegreis:

 • Schiphol Amsterdam - Las Palmas (Gran Canaria)
 • Schiphol Amsterdam - Santa Cruz (Tenerife)
 • Schiphol Amsterdam - La Palma

(Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 4 uur)
Vergelijk vliegtickets

Boot Canarische Eilanden

Bootreis: Overtochten:

 • Cadiz (Spanje) - Las Palmas (Gran Canaria)
 • Huelva (Spanje) - Santa Cruz de Tenerife
 • Funchal (Madeira) - Las Palmas (Gran Canaria)

(Duur : ca. 0 uur)

Natuur

Gran Canaria

Het groene landschap van Gran Canaria bestaat uit uitgestrekte duinen, prachtige stranden, kraters, vulkanen en het Cumbre-gebergte in het midden. Het hoogste punt is 2000 meter. Op Gran Canaria groeien naast de vele bloemen en enkele unieke planten ook nog de zeldzame drakeboom waar de mysterieuze rode sap uit komt.

Tenerife

Op Tenerife lijkt het altijd lente. Er is veel groen en bloei. Vooral in het noorden is één grote tuin. Het hoogste punt is 3718 meter (Pico del Teide), dit is tevens het hoogste punt van Spanje. Brede zandstranden liggen in het zuiden.

Gezondheid en inentingen

Vanwege de warme temperaturen is zonnebrandolie zeer wenselijk tijdens het hoogseizoen. Pas ook op voor uitdroging en muggenbeten. De gezondheidszorg is op alle eilanden uitstekend en er zijn veel Engels sprekende artsen te vinden.

Eten en drinken

De culinaire keuken op de Canarische Eilanden kent over het algemeen veel Spaanse invloeden. Dit betekent heerlijke Spaanse tapas, Spaanse mousserende Cava wijn maar ook veel vis- en mediterrane maaltijden. Vermijd de toeristische centra als je de echte Spaanse keuken wilt proeven!

Cultuur

Gran Canaria is het dichtstbevolkte gebied van de Canarische eilanden. De meeste inwoners van Gran Canaria zijn Rooms Katholiek.

Goedkoop bellen in Canarische Eilanden

 • Telefooncode: 34

Korte geschiedenis

De Canarische Eilanden werden rond 30 voor Christus ontdekt. Het eiland zat vol honden. De naam verwijst nog steeds naar deze honden (canis).

Gran Canaria

Cran Ganaria is eeuwen terug lang in het bezit van de Guanchen geweest. De Canarische eilanden waren rond de 16e eeuw een belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizen. Zo had Columbus enkele huizen op Gran Canaria. Ondanks een poging om onafhankelijk te worden behoren de Canarische eilanden nog altijd bij Spanje.

Tenerife

Pas in het einde van de 15e eeuw werd Tenerife door Spanje veroverd. De haven van Santa Cruz de Tenerife werd belangrijk. Helaas ook voor de slavenhandel. Begin 1700 werd Tenerife geteisterd door hevige vulkanische uitbarstingen.

Lanzarote

Door de vulkanische uitbarstingen in 1730 vluchten veel mensen uit Lanzarote. Ca. 300 inwoners bleven over. Halverwege de 19e eeuw was Lanzarote samen met enkele andere Canarische eilanden verwikkeld in een burgeroorlog tegen de Spaanse staat. Een eeuw later begon het toerisme te bloeien.

Geld

De kaart van de Canarische Eilanden biedt uitkomst aan alle vakantiegangers die op zoek zijn naar leuke eiland routes, hotspots en badplaatsen. Op de landkaart van de Canarische Eilanden zie je Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote, Fuerteventura, La Gomera, Las Palmas en Frontera. Niet alle badplaatsen en belangrijke steden staan op de kaart. Wel vind je onder deze plattegrond alle Canarische Eilanden bestemmingen met onze aanbiedingen op een rij.

Banktijden

Banken zijn vaak kort geopend tijdens de ochtenden en in het begin van de middag. Wel zijn in de grote badplaatsen voldoende pinautomaten te vinden in de omgeving van banken en winkelgebieden. Ook nabij het uitgaanscentra's vind je voldoende pinautomaten.

Paspoort, visum en reisverzekering

Welke reisdocumenten moet je meenemen op vakantie naar Canarische Eilanden?

 • Geldig identiteitsbewijs of paspoort is voldoende.
 • Visum is niet noodzakelijk.

Reisadvies

Op sommige eilanden waaronder op Gran Canaria komen kakkerlakken voor. Deze zijn eenvoudig te bestrijden, elk hotel biedt informatie en hulp aan.

Tours in Canarische Eilanden

Op de Canarische eilanden zijn tal van activiteiten te ondernemen. Vind hieronder een overzicht van populaire activiteiten en tours.

 • Surfen op Feurteventura
 • Kameelsafari (Gran Canaria)
 • Jeepsafari (alle eilanden)
 • Duiken (alle eilanden)
 • Kroegentochten (Gran Canaria & Tenerife)

Lees meer over Canarische Eilanden »

Ligging tov Nederland
Ligging Canarische Eilanden ten opzichte van Nederland
Canarische Eilan...