Reisinformatie Canada

Algemene informatie

Hoofdstad Canada: Montreal
Aantal inwoners Canada: ca. 34.500.000
Tijdsverschil: -6 uur
Maximale snelheid is 100 km per uur
Telefooncode: 1

 • Vliegreis:
  • Schiphol Amsterdam - Vancouver
  • Schiphol Amsterdam - Calgary
  • Schiphol Amsterdam - Halifax
  • Schiphol Amsterdam - Montreal
  • Schiphol Amsterdam - Ottawa
  • Schiphol Amsterdam - Toronto
  • Schiphol Amsterdam - Vancouver

  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 9 uur)
  Vergelijk vliegtickets

Reizen

Wil je snel reizen binnen Canada dan kan je een binnenlandse vliegreis boeken. Slim is dit in de zomer tijdig te doen. Een treinreis door Canada is een aanrader of huur een auto (vanaf 21 jaar). Autoverhuur inclusief verzekeringen bestel je hier goedkoper. Dit gaat prima over de goede wegen van Canada, pas wel op voor snelheidscontroles. Bussen zijn ook comfortabel en iets goedkoper en sneller dan met de trein reizen. Met de trein van oost naar west reizen is wel spectaculair. Bijvoorbeeld met de Rocky Mountaineer (Vancouver-Jasper) en Yukon Railroad. Sommige ca 25 daagse rondreizen combineren Canada met een bezoek aan Amerika.

Geldzaken

De officiƫle munteenheid van Canada is de Canadese Dollar, afkort de CAD. De koers van de Canadese Dollar gaat gelijk op met Amerikaanse Dollar en is ongeveer 0,77 Euro waard (Januari 2013). De Dollar is nog steeds relatief goedkoop, waardoor reizen naar Canada nog steeds erg aantrekkelijk is. Creditcards en (Meastro) bankkaarten zijn geaccepteerde betalingsmiddelen in vrijwel alle steden in Canada. Fooi is in Canada, net als in de Verenigde Staten, erg gebruikelijk en ligt rond de 15% van de rekening.

Cultuur

Canada heeft een bijzondere cultuur met een grote mix van mensen en gebruiken.
Sinds 1931 is Canada onafhankelijk. Maar nog steeds zijn er nauwe contacten met het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk mogen we ook niet vergeten dat de Canadezen Nederland mede hebben bevrijd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Natuur

Maak eindeloze tochten door de vele nationale parken van Canada. Canada is bij uitstek geschikt voor een natuurvakantie. Glooiende heuvels, besneeuwde bergtoppen, immense bossen, rivieren, lege grasvlaktes, vele meren en schitterende stranden aan de kust. Toendra vind je in het noorden, nationale parken overal. Houtkap is een serieuze bedreiging voor de Canadeese naaldbossen.
Bekijk de landkaart van Canada.

Gezondheid

Op de meeste plaatsen kan je water uit de kraan drinken.

Eten en drinken

Restaurants zijn er voldoende in Canada. Van de bekende Mc Donalds tot luxe restaurants waar exclusief wild wordt geserveerd. De vleesgerechten zullen goed smaken! Of kies voor de internationale keuken. In Quebec vind je de Franse keuken terug.

Openingstijden

Winkels zijn van sowieso van 9 tot half 6 open. Steeds meer winkels zijn ook op zondag open. Donderdag of vrijdag is de koopavond.

Paspoort en visum

Mocht je zelf gaan rondtrekken door laat je dan goed adviseren over de ongerepte natuurgebieden. Deze kunnen erg gevaarlijks zijn en herbergen veel ongedierte, muggen en wilde dieren als beren. Een gids is daarom aan te raden in de grotere natuurgebieden.

 • Iedereen die naar Canada wil reizen dient in het bezit te zien van eeng eldig paspoort, ook kinderen en baby's. Deze dient tot na je verblijf in Canada geldig te zijn.
Ontdek meer over Canada