Reisinformatie Cambodja

Algemene informatie

Hoofdstad Cambodja: Siem Reab en Angkor Wat
Aantal inwoners Cambodja: ca. 14.400.000
Tijdsverschil: 6 uur
Telefooncode: 855

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Parijs - Phnom Penh
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 12 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Afgelegen wegen van Cambodja kan je na zonsondergang beter niet betreden. De belangrijkste wegen (vanuit de hoofdstad) zijn steeds vaker geasfalteerd. Je kan reizen met bussen zonder comfort of liften met vrachtwagens. Met de trein reizen is mogelijk op een beperkt aantal trajecten, snel gaat het ook niet, maar dat hoeft ook niet om te genieten van het landschap. Binnenlandse vliegreizen zijn ook mogelijk, maar niet altijd 100% betrouwbaar qua veiligheid. Een bootreis over de rivieren (o.a. Mekong) is echt een aanrader. Zo'n 2000 km is bevaarbaar. Bij backpackers is het populair door te reizen naar andere landen in Azië. Hot zijn landen als Vietnam en Laos.

Geldzaken

Het prijsniveau in Cambodja ligt onder Nederlandse begrippen, vooral op het platteland. Contante Amerikaanse dollars of euro's kunnen handig zijn om te wisselen. Bijna overal kan je met US dollars betalen. In het westen wordt de Thai Baht ge-accepteerd. In de grote steden kan je met Credit Cards betalen bij luxe winkels en hotels.

Cultuur

De officiële godsdienst is het Boedhisme. De arme bevolking van Cambodja ontvangt toeristen doorgaans zeer gastvrij en vriendelijk. Toerisme vormt een steeds belangrijkere inkomstenbron. Naast de Khmer bevolking leven in Cambodja de Chinezen, Vietnamezen en de Cham. Tijdens het Pol Pot regime werden vele etnische minderheden vermoord. Maak tijdens je reis kennis met de fraaie Khmerkunst.
De burgeroolog in Cambodja heeft 30 jaar geduurd. Sinds 1999 is er vrede. De strijd van de Rode Khmer heeft wel veel vernietigd van het land. Daarnaast zijn er duizenden slachtoffers gevallen. In het land zijn 'helaas' 343 Killing Fields te bezoeken.

Natuur

Het landschap van Cambodja bestaat grotendeels uit vlakke savannes. Tonlé Sapmeer is het grootste meer van Cambodja. Daarnaast zijn er enkele bergen (hoogste berg Phnum-Aoral 1813 meter) en vele tropische bossen waar nog tijgers en olifanten leven. Bijzondere fauna zijn bananen-, bamboe- en rubberplanten.
Bekijk de landkaart van Cambodja.

Gezondheid

Voor een reis naar Cambodja voorzorgsmaatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Malaria, Bilharzia (in stilstaand water), Cholera en Buiktyfus.

Eten en drinken

Ontdek de verschillen tussen de keuken van Cambodja, Laos en Thailand. Bij allen is rijst de basis. Cambodja serveert vele groentes en rijst bij het eten. In de grote steden vind je vele restaurants. Door de Franse aanwezigheid tot in de jaren 70 zijn er nog vele goede Franse restaurants in Cambodja.

Openingstijden

Winkels zijn doorgaans van 8 tot 21 uur open (maandag-zaterdag)

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Visum ontvang je bij aankomst. In Poipet (Thailand) kan je vaak nog wel een visum krijgen om Cambodja binnen te komen.
Ontdek meer over Cambodja