Reisinformatie Botswana

Algemene informatie

Aantal inwoners Botswana: ca. 2.050.000
Tijdsverschil: 1 uur
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 267

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol - Johannesburg - Gaborone
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 13 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

In Botwana moet je links rijden. Je kan het beste een jeep huren en zo door Botwana reizen. 50% is geasfalteerd. Open vervoer, m.u.v. 900 km spoorbaan, is alleen in de steden Gaborone en Francistown geregeld. Sommige delen zijn wel goed te bereiken met een camper. Dan praat je over de standaard routes richting Zuid Afrika.

Geldzaken

Botswana mijdt het massatoerisme om haar natuur te behouden. Ook moet er veel geïmporteerd worden uit Zuid Afrika. Deze 2 redenen zorgen ervoor dat het prijsniveau behoorlijk hoog ligt. Contante euro's of dollars zijn handig voor het wisselen.

Cultuur

Het dunbevolkte Botswana kent een snelle bevolkingsgroei. Tswana en Kalanga zijn bekende stammen met eigen cultuur en tradities.
De eerste bewoners van Botswana (de San) hebben rotstekeningen achtergelaten in het land. Tot 1966 is Botswana een Britse kolonie geweest. Ca. 5% van de bevolking is nu nog blank. Door de vondst van diamanten is Botswana één van de welvarendste Afrikaanse landen.

Natuur

De natuur van Botswana bestaat uit woestijnen, savannes, moerassen en natuurlijk de prachtige oase Okavango Delta. De Nationale Parken zijn fraai maar zeker niet goedkoop.
Bekijk de landkaart van Botswana.

Gezondheid

Voor een reis naar Botswana maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A, Malaria en Bilharzia. Aids is een groot nationaal probleem in Botswana.

Eten en drinken

Pap en mais zijn de basisingrediënten in Botswana. Probeer ook eens de mopane worm, een soort rups. Bier en wijn zijn ook verkrijgbaar.

Paspoort en visum

  • Voor een reis naar Botswana is een geldig paspoort verplicht. Deze moet na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.
  • Voor vakantie naar Botswana is geen visum verplicht, tenzij u langer dan 90 dagen gaat verblijven.
Ontdek meer over Botswana