Reisinformatie Bonaire

Algemene informatie

Hoofdstad Bonaire: Kralendijk
Aantal inwoners Bonaire: ca. 15.700
Tijdsverschil: -5 uur
Maximale snelheid is 60 km per uur

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Flamingo airport
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 11 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Bonaire is 39 km lang en ongeveer 12 km breed. Bussen op Bonaire zijn een prima vervoersmiddel om het eiland te bezichtigen. Ook taxi’s zijn zeer geschikt, voor de taxi’s geldt een vast tarief.

Geldzaken

Munteenheid: Antilliaanse gulden. Producten die ge-importeerd worden van het vasteland zijn vaak prijzig. Over het algemeen is het prijsniveau van Bonaire hoger dan Nederland.

Cultuur

Ook in Bonaire is er, net als vele andere Caribische landen, sprake van een mengeling van verschillende culturele achtergronden, ook wel de de Creolse cultuur genoemd. In Bonaire zijn er verschillende interessante bezienswaardigheden op gebied van cultuur, zoals het Nationale Park Washington Slagbaai en het ‘museo di Bonaire’, het enige museum dat Bonaire rijk is. De traditionele volksfeesten zijn ook zeker de moeite ward. De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is over het algemeen Papiamento.
Bonaire is zo’n 100 miljoen jaar geleden onder zee ontstaan. Ook Bonaire moest, net als vele andere Zuid Amerikaanse landen, zich onderwerpen aan de Spanjaarden en uiteraard heeft het onder Nederlandse leiding gestaan. Nog steeds heeft Nederland banden met Bonaire en is het eiland nog niet helemaal onafhankelijk.

Natuur

Vanwege de droogte op Bonaire is er niet heel veel flora en fauna te vinden. Er komen voornamelijk veel struikgewassenen, cactussen en boomsoorten voor. Bonaire heeft wel veel verschillende vissoorten in de zee zwemmen die men kan bezichtingen onder water. Bonaire staat bekend om de Caribische flamingo.
Bekijk de landkaart van Bonaire.

Gezondheid

Voor de Nederlande Antillen zijn geen inentingen nodig tegen malaria, gele koorts en andere nare ziektes. Neem tijdens je vakantie op Bonaire wel zonnebrandolie en een petje mee. Zorg verder voor water als je naar het strand gaat.

Eten en drinken

Langs de boulevard van Kralendijk vind je diverse restaurants en bars. Ook hebben de meeste beach resorts een eigen keuken en een cocktailbar voor de avonduren!

Openingstijden

De winkels zijn geopend op maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur. In toeristencentra zijn de shops open tot 22.00 uur. Op zaterdagmiddag en zondag zijn veel winkels gesloten.

Paspoort en visum

  • Paspoort is vereist. Je paspoort moet nog geldig zijn tot de dag van terugkomst in Nederland.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Bonaire.
Ontdek meer over Bonaire