Reisinformatie Bolivia

Algemene informatie

Aantal inwoners Bolivia: ca. 9.900.000
Tijdsverschil: -5 uur
Telefooncode: 591

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - La Paz Boliva
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 15 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Het wegennet in Bolivia is niet erg goed door gebrek aan goede ge-asfalteerde wegen. Het is verstandiger om te reizen per truck, dat in Bolivia erg populair is en goedkoper dan de bus. Reizen per trein gaat erg langzaam. Bolivia predikt zelfs de gevaarlijkste weg ter wereld te hebben, een afdaling uit het Andesgebergte.

Geldzaken

Het prijsniveau ligt laag, zeker voor Zuid Amerikaanse begrippen. Het verschil tussen arm en rijk is groot in Bolivia.

Cultuur

Ongeveer 95% van de bevolking is rooms-katholiek. Circa 60% van de bevolking is van Indiaanse origine. De Indiaanse cultuur is nog steeds grootschalig aanwezig mede doordat Bolivia vrij ge-isoleerd ligt. Bezoek zeker de heksenmarkt in La Paz. Hier gaan mannen en vrouwen traditioneel gekleed en aan de stand van hun hoed kun je zien of ze getrouwd of vrijgezel zijn! Muziek speelt verder een belangrijke rol in de Boliviaanse cultuur.
Bolivia kent een lange geschiedenis van dictaturen. Met deze dictaturen ging economische malaise hand in hand. Vroeger was het land twee keer zo groot, maar Bolivia heeft in de loop van de jaren veel land verloren aan buurlanden. De mijnenbouw vormt al lange tijd de traditionele basis voor de Boliviaanse economie. Bezoek daarvoor eens de mijnen rond Potosi. Doordat Chili ooit de Boliviaanse ligging aan zee inpikte komt Bolivia economisch moeilijk tot bloei. De in 1967 overleden Che Guevara is nog altijd een populaire verzetsstrijder in Bolivia.

Natuur

Bolivia kent een prachtige natuur. De Amazone vlakte bestaat uit tropisch regenwoud en het Andes-gebergte een punavegetatie bezit. Ook kent Bolivia een groot arsenaal aan flora en fuana, hoewel door de houtkap veel soorten bedreigd worden. Vanuit het stadje Santa Cruz in het oosten van Bolivia kan je doorreizen naar het regenwoud Pantanel in Braziliƫ.
Bekijk de landkaart van Bolivia.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Bolivia maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitis A en Malaria.

Eten en drinken

Het eten in Bolivia is erg gevarieerd. Vlees en kip komen bijna in elk gerecht wel voor. Ook rijst en aardappelen met scherpe saus worden veel gegeten. Het kauwen van cacaobladeren is een ontspannende aangelegenheid zoals bij ons de koffiepauze.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort. Deze dient bij aankomst in Bolivia nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.
  • Geen visum nodig voor reizen naar Bolivia. Het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Bolivia is 591 2 2444040.
Ontdek meer over Bolivia