Reisinformatie Belgie

Algemene informatie

Hoofdstad Belgie: Brussel
Aantal inwoners Belgie: ca. 10.400.000
Tijdsverschil: geen
Maximale snelheid is 120 km per uur
Telefooncode: 32

 • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Brussel
  (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 0 uur)
  Vergelijk vliegtickets
 • Treinreis: Treinreis: Amsterdam - Antwerpen - Brussel
  (Duur treinreis: ca. 3 uur)
 • Auto/busreis: Auto: Utrecht - Brussel
  (Duur auto/busreis: ca. 2 uur)

Reizen

Ga je met de auto door het tolvrije België let dan op de wegaanduidingen langs de snelwegen, deze zijn vaak verwarrend. Wel zijn de Belgische snelwegen goed begaanbaar en goed verlicht. Vermijd de spitsuren, België slipt dan dicht vooral rond de grote steden Antwerpen en Brussel (E19). Bellen achter het stuur is ook in België verboden. België heeft een zeer dicht spoorwegnet en goede busverbindingen. De kusttram reist tot slot tussen alle belangrijke badplaatsen van Knokke naar De Panne. Meer toeristische informatie over Belgie vind je op de kaart. Travelmap.nl is je online verkeersbureau (niet officiele) voor al je toerisme vragen!

Geldzaken

Het prijsniveau is in sommige kleinere plaatjes zeer aangenaam. Wil je een weekendje weg naar België boeken profiteer dan van de vele stuntprijzen van hotels.

Cultuur

De 3 officiële talen Nederlands (Vlaams gemeenschap 60%), Frans (Frans gemeenschap 40%) en Duits (zeer klein deel) maakt België bijzonder. Carnaval wordt door heel België gevierd. Het geloof in België is grotendeels katholiek.
Sinds 1830 is België zelfstandig. Daarvoor hoorde België bij Spanje en Nederland. In de tweede wereldoorlog werd het binnen 3 weken veroverd door Duitsland. Inmiddels is Brussel het hoofdkwartier van de Europese unie en Antwerpen één van de belangrijkste havens van de wereld.

Natuur

Aan de kust is België het laagst. Landinwaarts neemt het landschap toe tot boven de 500 meter. Fraaie bossen, rivieren en bergen vind je in de Belgische Ardennen.
Bekijk de landkaart van Belgie.

Gezondheid

Naast de bronwaters uit Spa en Barleduc is ook het kraanwater in België drinkbaar.

Eten en drinken

Vlaamse friet (met mossels), Belgische bonbons en één van de grootste brouwerijen komt uit Belgie: Inbev (voorheen Interbrew). Ook eten de belgen graag soep in de middag. Het land is rijk aan goede restaurants en leuke barretjes. Daardoor worden stedentrips naar Antwerpen, Brugge en Brussel extra aantrekkelijk voor weekendje weg toeristen.

Openingstijden

De winkels in België zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur. Tussen de middag sluiten veel winkels de deuren. Verder mogen winkels in België slechts 2 keer per jaar onder de benaming 'solden' uitverkoop houden. De uitverkopen in de Belgische steden vinden plaats in de maanden Januari en Juli. België kent ook koopzondagen, die met name plaatsvinden aan het eind van het jaar omstreeks de feestdagen.

Paspoort en visum

 • Geldige legitimatie of toeristenkaart. Je paspoort of identiteitskaart dient geldig te zijn tot na je verblijf in België.
Ontdek meer over Belgie