Leuven

Aantal hotels
29
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
26
Bekijk spots »
Inwoners
90.000
Bekijk kaart »

Hoe reis ik naar Leuven?

Leuven

Ook bierbrouwer Anheuser-Busch InBev (oa Jupiler, Hoegaarden en Hertog Jan) is hier gevestigd. Bezienswaardigheden vind je rond de Grote Markt, zoals de gotische monumenten: het Stadhuis, de Sint-Pieterskerk en het Tafelrond.

Leuven is nationaal bekend om zijn uitgaansleven. Er zijn veel uitgaansgelegenheden in de stad, overwegend cafés. De Oude Markt van Leuven wordt, vanwege zijn aaneenschakeling van kroegen, ook wel De Langste Toog van Europa genoemd. De donderdagavond (wegens het studentenleven), de vrijdagavond en de zaterdagavond zijn de drukste uitgaansmomenten. De Muntstraat profileert zich als het culinaire hart van de stad.

Liefhebbers van groen maken een wandeling door het St.-Donatiuspark en de kruidentuin. Hou je van kunst, bezoek dan het Stedelijk museum Van der Kelen - Mertens. Populair is halverwege augustus het muziekfestival Marktrock bij te wonen. Hier komen jaarlijks zo'n 350.000 bezoekers op af. Het is dan 3 dagen feest op 4 pleinen in Leuven. Zorg dat je een hotel van te voren boekt in deze drukke periode.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Leuven of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Belgie

Lees meer