Centrum in Brussel

Aantal hotels
26
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
58
Bekijk spots »
Aantal wijken
8
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Centrum?

Wijk Centrum in Brussel

Zo vind je aan het historische plein in hartje centrum van Brussel naast het historische Stadhuis ook de gildehuizen 'Sint-Joris' en 'Valk'. Centraal op de Grote Markt vind je het koperen standbeeld van Silvius Brabo. Genieten van een lokaal biertje op het centrale plein van Brussel doe je op een terrasje van een van de restaurants en cafe's. Museum van de stad Brussel, ook wel bekend als Het Broodhuis, is een prachtig historische gebouw aan de Grote Markt die je zeker niet mag overslaan. Het Bierbrouwersmuseum is een must-do voor oa mannen en bierliefhebber en het Museum van cacao en chocolade is een waar paradijs voor oa vrouwen en chocoladeliefhebbers.

Aan de stoofstraat, die loopt tot aan de Grote Mark, vind je Manneken Pis, die samen met het Atomium het gezicht van Brussel vormt. Aan de stoofstraat vind je tevens enkele prachtige stripmuren met striptekeningen van bekende striphelden die werden geboren in de stad Brussel. Een Striproute door Brussel langs alle stripmuren met Brusselse striphelden als Suske & Wiske, Kuifje en Lucky Luke is dan ook een absolute aanrader. In het verlengde van de stripmuren is een bezoek aan het Belgisch Stripmuseum in Brussel ook een must-do.

Lekker dineren doe je aan de Beenhouwersstraat, de sfeervolle straat in Brussel vol restaurants. Beenhouwersstraat, ofwel Rue des Bouchers, ligt parallel ten noorden van de Grote Markt. Aan de Rue du Marché vind je de toeristeninformatie, waar je alles te weten kunt komen over de stad Brussel. Kortom, het centrum van Brussel is erg divers en biedt voor ieder wat wils. Ook aan hotels in centrum Brussel geen gebrek. Het aanbod hotels in het centrum of vlakbij de Grote Markt bestaat uit zowel luxe zakenhotels, 3 tot 4 sterren hotels en appartementen. Bekijk hier het aanbod hotels centrum Brussel voor je stedentip of weekendje weg naar de hoofdstad van België.
Bekijk meer van Brussel