Brugge

Aantal hotels
237
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
173
Bekijk spots »
Inwoners
120.000
Bekijk kaart »
Aantal wijken
1
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Brugge?

Brugge

De stad staat daardoor terecht op de Unesco Werelderfgoedlijst. Het historisch centrum is goed geconserveerd. Het huidige uitzicht van de binnenstad werd echter sterk beïnvloed door de belangstelling voor de neogotiek in de 19e eeuw. Veel gebouwen werden toen verfraaid, gerestaureerd of herbouwd in een neogotische stijl.

De reien, de geschiedenis, de archeologische vondsten, maar ook de winkelstraten lokken dagelijks heel wat mensen naar deze stad. Per paardenkoets, met City-Tourbusjes of met bootjes op de reien kan de Brugse binnenstad verkend worden. Brugge wordt ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. Aanrader is dan ook een rondvaart te maken door de grachten van Brugge.


De stad is op zichzelf gewoon één grote bezienswaardigheid door de vele historische gebouwen, straatjes, pleinen en bruggen. Hoogtepunten vormen de Halletoren, de Onze Lieve Vrouw-kerk (met het beeld van Michelangelo), de Grote Markt en de St. Salvatorkathedraal. Er is hier een ruim aanbod aan hotels in het centrum voor een stedentrip naar één van de mooiste steden van België.
Bekijk bezienswaardigheden en activiteiten in Brugge of ontdek restaurants, uitgaan en entertainment.
Bekijk meer van Belgie

Lees meer