Historisch Centrum in Antwerpen

Aantal hotels
18
Bekijk op Booking.com »
Aantal spots
66
Bekijk spots »
Aantal wijken
6
Bekijk alle wijken »
Tijdsverschil?
Geen
Bekijk informatie »

Hoe reis ik naar Historisch Centrum?

Wijk Historisch Centrum in Antwerpen

De wijk Historisch Centrum bevat veel toeristische trekpleisters waarvan de Grote Markt, het Stadhuis, het Gemeentehuis, Onze Lieve Vrouwekathedraal en Groenplaats de belangrijkste zijn. Met name de Grote Markt en de Groenplaats mag je zeker niet overslaan. Op en rondom deze twee bekende pleinen in Antwerpen vind je veel historische gebouwen, gezellige restaurants, cafe's, terrasjes, winkels en musea. Een restaurant opzoeken doe je rond de Oude Koornmarkt en de Wesenbeekstraat, de Antwerpse "chinatown". Liefhebbers van historische gebouwen mogen ook Het Vleeshuis in Antwerpen niet overslaan. Op de pleinen vinden ook regelmatig evenementen plaats waaronder kerstmarkten rond de kerstperiode. Antwerpen eens vanaf een andere kant bekijken? Een rondvaart over de Schelde, die dwars door Antwerpen stroomt, is dan een must-do. Langs de Schelde vind je tevens het prachtige Nationaal Scheepvaart Museum.

Ook tijdens de sfeervolle kerstdagen vindt in het Historisch Centrum gezellige kerstmarkten, met kraampjes vol kerstcadeaus en lekkernijen als wafels, bratwurst, warme chocolademelk en gl├╝hwein. De Kerstmarkten in Antwerpen zijn erg sfeervol en worden jaarlijks druk bezocht door toeristen uit oa Nederland. Ook langs de Schelde vind je een gezellige kerstmarkt met een grote ijsbaan waar je romantisch als stel of gezellig met je kinderen kunt schaatsen onder duizenden lampjes.

Aan hotels in de wijk Historisch Centrum Antwerpen geen gebrek. Bekijk hier het complete aanbod hotels te midden van de centrum van Antwerpen. Vind zo oa het Hilton Antwerp, Hotel Julien, het Hotel Rubens Grote Markt, Hotel Postiljon en Maison d'Anvers gevestigd in een historisch pand. Bekijk het aanbod hotels wijk Historisch Centrum voor je weekendje weg Antwerpen.
Bekijk meer van Antwerpen