Reisinformatie Armenie

Algemene informatie

Aantal inwoners Armenie: ca. 3.100.000
Tijdsverschil: 3 uur
Telefooncode: 374

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Yerevan
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 6 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

De wegen in en rond de grote steden zijn redelijk onderhouden. De meeste bezienswaardigheden in het land zijn per bus bereikbaar. Voor iets meer comfort kies je voor de express-bus. De trein is het goedkoopst. Een auto huren is duur en brandstof is erg schaars. Wild kamperen is toegestaan.

Geldzaken

Naast enkele hotels in Jerevan is het prijsniveau voor een dak boven je hoofd en eten redelijk laag.

Cultuur

Veel Armeniërs leven en werken elders in Europa. Armenië is één van de oudste christelijke staten van de wereld. Ook leven er andere etnische groepen die hun cultuur in stand mogen houden. Armeniërs zijn gastvrij. Zeg geen nee als je wordt uitgenodigd voor een etentje.
Armenië is sinds 1991 onafhankelijk van Rusland. Het land kende in de jaren daarna een economische crisis, mede door de conflicten met buurland Azerbadzjan. Inmiddels gaat het met steun van het IMF iets beter met het land.

Natuur

Armenië heeft een rijke flora en fauna. In het voorjaar zijn de bloeiende bloemen op de vele bergen een prachtig gezicht. Luipaard, Syrische beer en lynx zijn enkele prachtige dieren die voorkomen in het landschap van Armenië, die vooral bestaat uit bos, steppe en halfwoestijn.
Bekijk de landkaart van Armenie.

Gezondheid

Voor een vakantie naar Armenië maatregelen nemen tegen de ziektes DTP, Hepatitus A en Malaria.

Eten en drinken

Omdat Armenië een arm land is, verwacht je dat er weinig voedsel is. Dit is niet het geval. Naast lamsvlees is er volop groente en fruit. Verder wordt er veel wodka en Turkse koffie gedronken. Restaurants vind je met name in de hoofdstad.

Paspoort en visum

  • Geldig paspoort, deze dient nog minimaal 3 maanden geldig te zijn. De grens met Turkije is afgesloten.
  • Visum is verplicht voor reizen naar Armenië.
Ontdek meer over Armenie