Reisinformatie Argentinie

Algemene informatie

Hoofdstad Argentinie: Buenos Aires
Aantal inwoners Argentinie: ca. 40.400.000
Tijdsverschil: -4 uur
Telefooncode: 54

  • Vliegreis: Vliegreis Schiphol Amsterdam - Milaan/Madrid/Parijs -Buenos Aires
    (Aantal uren vliegen (vluchtduur kan afwijken door weersinvloeden): ca. 16 uur)
    Vergelijk vliegtickets

Reizen

Om door Argentinië te reizen wordt de lange-afstands-bus of per vliegtuig aanbevolen. Hoewel het laatste vrij kostbaar is, met name voor toeristen zijn vliegtickets extra duur. De trein is ook nog een optie, maar zijn niet altijd bereid om toeristen of andere passagiers rond te reizen. Rondreizen per camper is ook gebruikelijk. Taxi's herken je aan het gele dak.

Relevante links

Rondreis Argentinie

Geldzaken

De officiële valuta in Argentinië is de Argentijnse Peso: Voor 1 Euro krijg je ongeveer 5,50 ARS. Je kan in Argentinië ook bijna overal met de Amerikaanse Dollar betalen. Het prijsniveau lager dan dat in Nederland. Wel zijn er vaak speciale prijzen voor buitenlanders, zoals voor vliegtickets.

Cultuur

Argentinië heeft een grote verscheidenheid aan inwoners. Het grootste deel van de bevolking heeft een Europese afkomst. Toch zijn er nog veel indianenculturen te zien, waar in dorpjes nog traditionele markten en optochten worden gehouden. De Argentijnen zijn erg gastvrij en hechten veel waarde aan tradities. Er zijn in het land zowel Europese als Indiaanse tradities terug te vinden. Kenmerken voor de Argentijnse cultuur zijn de tango en de Gaucho’s, een soort Cowboys. Deze Gaucho’s staan symbool voor het leven in de vrije natuur en zijn een soort helden die elk jaar geëerd worden. Tot slot zijn Argentijnen natuurlijk fan van voetbal en Maradona in het bijzonder.
Argentinië kent, net als veel andere Zuid- Amerikaanse landen, de Spaanse overheersing. Buenos Aires was een belangrijke handelsstad. De Eerste Wereld Oorlog heeft grote gevolgen gehad voor de Argentijnse economie. Men kon de schulden niet meer betalen en er kwam een crisis. Ook in 1930 ging Argentinië gebukt onder de internationale crisis. Van 1955 tot 1973 was het land een bestuurlijke chaos. Van 1976 tot 1983 kwam Argentinië te staan onder het militaire bewind van Videla. Nog altijd zijn er in Argentinië veel straatprotesten tegen de economische malaise.

Natuur

Door de verschillende klimaatzones, heeft Argentinië ook veel verschillende soorten planten en dieren. In totaal heeft Argentinië zo’n 10.000 soorten planten. Tevens telt het land zo’n 300 verschillende zoogdieren en 1000 verschillende vogelsoorten. De Guanaco en de Vicuña, beide verwant aan de Lama, zijn kenmerkend voor Argentinië. Voor de natuurliefhebber dus genoeg te beleven! Vooral de gebieden Patagonië, de Pampas en Vuurland zijn populaire bestemmingen voor toeristen die willen rondreizen door Argentinië en andere delen van Zuid Amerika.
Bekijk de landkaart van Argentinie.

Gezondheid

De volgende vaccinaties zijn aanbevolen als u naar Argentinië gaat: DTP (difterie, tetanus, polio) Tyfus en Gammaglobuline Als u ook naar het Amazone gebied gaat, dan wordt ook een vaccinatie tegen Gele koorts aanbevolen.

Eten en drinken

Eten en drinken is in Argentinië erg belangrijk en een sociaal gebeuren. De Argentijnse keuken is vooral beïnvloedt voor de Spaanse, Italiaanse en Franse keuken. Met name in Buenos Aires zijn heel veel restaurants te vinden. Typische gerechten zijn Empanada’s (een soort pasteitje) en Locro (een indiaanse soep). Het eten gaat vaak gepaard met een lekker wijntje of een glas bier.

Openingstijden

De winkels zijn geopend van negen uur 's morgens tot half acht ’s avonds. Grote winkels zijn vaak dagelijks geopend en tot laat in de avond. Vanwege de siësta sluiten de winkels buiten de grote steden vaak ook tussen de middag.

Paspoort en visum

  • Paspoort vereist, na vertrek uit Argentinië nog 6 maanden geldig.
Ontdek meer over Argentinie